Zweefvliegen, vrij als een vogel ……

By 26 oktober 2017 Geen categorie

 

Zweefvliegen, vrij als een vogel ………

Zweefvliegen, vrij als een vogel, hoog boven het Friese landschap, een schitterende sport. Steeds weer worden zweefvliegers gegrepen door het spel van langzaam omlaag zweven en daarna weer omhoog te cirkelen in opstijgende lucht.

In Nederland worden hoogten tot circa 2000 meter bereikt en zijn vluchten van vele uren mogelijk, waarbij afstanden van honderden kilometers worden overbrugd. Het is de gezelligheid van het clubgebeuren, een dag er even helemaal tussen uit. Het zijn de uitdagingen en het schitterende uitzicht. Bij goed zicht zie je de Waddeneilanden, de Friese meren en de Afsluitdijk duidelijk liggen. Voor de leden een enerverende vrijetijdsbesteding, voor jongeren soms een eerste stap op weg naar een carriere in de luchtvaart.
De Friese Aero Club is een zweefvliegclub en bezit zweefvliegtuigen, transportmaterieel en een lier om deze zweefvliegtuigen in de lucht te krijgen. De leden van een club maken gebruik van dat materieel en betalen daarvoor in de vorm van contributie.

De Friese Aero Club beschikt over instructeurs die de opleiding verzorgen. En er zijn technici die onderhoud en reparaties verrichten. Andere leden hebben een taak in het vliegbedrijf, bijvoorbeeld als startleider, tijdschrijver, kabelrijder of lierman. Ook zijn er leden die functies vervullen buiten het vliegbedrijf. Dat is natuurlijk het bestuur, maar bijvoorbeeld ook de leden die de bar runnen. Eigenlijk heeft iedereen in de club een taak. Dat geldt ook voor de beginnende zweefvlieger, die van meet af aan bij het vliegbedrijf de handen uit de mouwen moet steken, bijvoorbeeld bij het transport van gelande zweefvliegtuigen, gereedmaken van kabels, aanhaken en starten van zweefvliegtuigen. Niemand wordt voor zijn werk in de vereniging betaald. Op die manier kunnen we de kosten van het zweefvliegen laag houden en blijft de sport betaalbaar.

Tijdens de beurs Hobby & Vrije tijd op stand 2007

Actie:

Maak kans op een zweefvlucht boven Friesland

Kijk op onze FB pagina voor meer informatie.

Actie loopt af op 2 november 2017