Maak kans op FIFA 19 voor PS4

By | Geen categorie

MAAK ALS EEN KAMPIOEN KANS OP FIFA 19

Voor de echte winnaars bieden wij jullie de mogelijkheid om FIFA 19 te winnen nog vóór de release datum van 28 september.

Op 25 september ontvangen wij namelijk al één exemplaar van de FIFA 19 CHAMPIONS EDITION. Wil jij dus na de DEMO zo snel mogelijk de officiële versie van FIFA 19 spelen?

Neem dan de volgende stap:

* Koop een ticket en doe mee aan het FIFA 19 toernooi op één van de dagen van Hobby & Vrije Tijd 2018:  MELD JE HIER AAN !

Meer info over dit FIFA toernooi hier

De winnaar wordt bekend gemaakt op 24 september. Inschrijvingen t/m 23 september worden meegeteld!

Lego bouwers opgelet !

By | Geen categorie

Ben jij ook helemaal weg van het tijdloze bouwblokje dat Lego heet?

Wij zijn op zoek naar personen, duo’s of verenigingen die helemaal bezeten zijn van het bouwen met Legoblokjes. Heb jij spectaculaire en imposante bouwwerken staan of ben je bezig met een unieke en creatieve constructie, dan willen wij graag met je in contact komen.

Voor de beurs Hobby & Vrije tijd zijn wij op zoek naar de meest unieke bouwwerken van verschillend kaliber. Denk jij dat jij je “lego”steentje kunt bijdragen en wil je van 9 t/m 11 november je bouwwerk hier op de beurs presenteren?  Wij bieden je graag kosteloos een plek aan op de beursvloer.

Meld je aan op het volgende email adres:  hobbyenvrijetijd@wtcexpo.nl

Of schrijf  je direct hier online in.

Wij hopen je te mogen begroeten op de beurs Hobby & Vrije tijd 2018.

Team Hobby & Vrije tijd.

Hobby & Vrije tijd succesvol verlopen ……….

By | Geen categorie

De 33e editie van Hobby & Vrije Tijd mag spreken van een succesvol en geslaagd weekend. Er was sprake van een kleine stijging in het bezoekersaantal ten opzichte van de voorgaande editie in 2016. Bovendien was zichtbaar dat de bezoekers niet alleen uit Friesland kwamen, maar ook vanuit de overige provincies wisten de bezoekers de weg naar het WTC Expo te vinden.

Een grote diversiteit aan hobby’s was aanwezig op de beurs, al waar de bezoekers volop inspiratie konden opdoen, inkopen deden en zelf aan de slag konden bij één van de vele workshops. Daarnaast was er een wedstrijd waar werd gestreden om de titel “De sterkste man van Friesland”, onder leiding van Wout Zijlstra. Deze titel is gewonnen door Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen.

“De beurs wordt gekenmerkt door een gezellige en gemoedelijke sfeer en kent een zeer gevarieerd aanbod voor jong en oud. Het is daarnaast goed om te zien dat we dit jaar een nog grotere variëteit aan hobby’s en activiteiten naar het WTC Expo hebben kunnen halen” aldus beursmanager Jacco van Emst.

Veel standhouders lieten tijdens het evenement al weten graag volgend jaar weer aanwezig te zijn op het grootste hobby-evenement van Noord-Nederland. Van Emst begint direct weer met de voorbereidingen voor de volgende editie: “we zijn al weer met nieuwe partijen in gesprek. Het ziet er naar uit dat er de komende jaren nog mooie dingen op Hobby & Vrije Tijd gaan plaatsvinden en dat we verder kunnen groeien in ons toch al zeer gevarieerde aanbod”. Hobby & Vrije tijd zal in 2018 plaatsvinden van 9 tot en met 11 november.

Sterkste man van Nederland / Friesland

By | Persbericht

Sterkste man van …………..

Onder leiding van Wout Zijlstra op zaterdag 11 en zondag 12 november

Onder leiding van Wout Zijlstra vindt op zaterdag 11 november de finale plaats van de sterkste man van Nederland tot 105 kg. Hier zijn al 4 voorrondes van geweest en er hebben zich 12 deelnemers geplaatst voor deze finale. Ryan Schuitema uit Leeuwarden is hierbij de grote favoriet.

Wederom onder leiding van Wout Zijlstra op zondag finale van de sterkste man van Friesland. Arno Louwsma uit Bitgum is de titelverdediger. Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen is de nummer 3 van de Sterkste Man van Nederland, Johan Langhorst uit Sneek nummer 4.
Voor een voorproefje kijk hier

Komt allen op zaterdag en zondag naar de Sterkste Man wedstrijden in de Friezenhal.

 

Zweefvliegen, vrij als een vogel ……

By | Geen categorie

 

Zweefvliegen, vrij als een vogel ………

Zweefvliegen, vrij als een vogel, hoog boven het Friese landschap, een schitterende sport. Steeds weer worden zweefvliegers gegrepen door het spel van langzaam omlaag zweven en daarna weer omhoog te cirkelen in opstijgende lucht.

In Nederland worden hoogten tot circa 2000 meter bereikt en zijn vluchten van vele uren mogelijk, waarbij afstanden van honderden kilometers worden overbrugd. Het is de gezelligheid van het clubgebeuren, een dag er even helemaal tussen uit. Het zijn de uitdagingen en het schitterende uitzicht. Bij goed zicht zie je de Waddeneilanden, de Friese meren en de Afsluitdijk duidelijk liggen. Voor de leden een enerverende vrijetijdsbesteding, voor jongeren soms een eerste stap op weg naar een carriere in de luchtvaart.
De Friese Aero Club is een zweefvliegclub en bezit zweefvliegtuigen, transportmaterieel en een lier om deze zweefvliegtuigen in de lucht te krijgen. De leden van een club maken gebruik van dat materieel en betalen daarvoor in de vorm van contributie.

De Friese Aero Club beschikt over instructeurs die de opleiding verzorgen. En er zijn technici die onderhoud en reparaties verrichten. Andere leden hebben een taak in het vliegbedrijf, bijvoorbeeld als startleider, tijdschrijver, kabelrijder of lierman. Ook zijn er leden die functies vervullen buiten het vliegbedrijf. Dat is natuurlijk het bestuur, maar bijvoorbeeld ook de leden die de bar runnen. Eigenlijk heeft iedereen in de club een taak. Dat geldt ook voor de beginnende zweefvlieger, die van meet af aan bij het vliegbedrijf de handen uit de mouwen moet steken, bijvoorbeeld bij het transport van gelande zweefvliegtuigen, gereedmaken van kabels, aanhaken en starten van zweefvliegtuigen. Niemand wordt voor zijn werk in de vereniging betaald. Op die manier kunnen we de kosten van het zweefvliegen laag houden en blijft de sport betaalbaar.

Tijdens de beurs Hobby & Vrije tijd op stand 2007

Actie:

Maak kans op een zweefvlucht boven Friesland

Kijk op onze FB pagina voor meer informatie.

Actie loopt af op 2 november 2017

Comeback beurs Hobby & Vrije Tijd krijgt goed vervolg

By | Persbericht

De 32e editie van Hobby & Vrije Tijd bleek een meer dan goed vervolg op de terugkeer van de beurs in 2015. Meer hobby’s van een nog grotere diversiteit deden hun intrede op de beurs, wat bezoekers van zowel ver als dichtbij naar het WTC Expo in Leeuwarden trok, al waar zij volop inspiratie konden op doen, inkopen deden en zelf aan de slag konden bij één van de vele workshops.

“Leuk en gevarieerd”, “voor elk wat wils” en “kostelijk vermaakt” laten een greep uit de vele reacties van bezoekers zien. Ook vele standhouders lieten tijdens het evenement al weten graag volgend jaar weer aanwezig te zijn op het grootste hobby evenement van Noord-Nederland. Zij hebben de datum voor volgend jaar al direct in de agenda kunnen noteren, Hobby & Vrije Tijd zal in 2017 plaats vinden van 10 t/m 12 november.

“Het is goed om te zien dat we dit jaar een nog grotere variëteit aan hobby’s en activiteiten naar het WTC Expo hebben kunnen halen”, aldus beursmanager Jacco van Emst. “We vonden het als organisatie fantastisch om de initiatieven, tentoonstellingen, workshops en producten te zien die dit jaar door de exposanten werden gepresenteerd. Als we deze stijgende lijn weten vast te houden, gaan er de komende jaren nog mooie dingen gebeuren op Hobby & Vrije Tijd”, sluit hij zijn verhaal af.

Sint en Piet op Hobby & Vrije Tijd 2016!

By | Geen categorie

hobby-dag-2-37

11 t/m 13 november is het weer zover, Hobby & Vrije Tijd! Voor de kinderen sowieso al een fantastisch weekend natuurlijk, want 12 november is tevens de dag dat Sinterklaas zijn boot uit Spanje weer aan meert in Nederland! Als kers op de taart brengt Sint samen met zijn pieten ook een bezoekje aan het WTC tijdens Hobby & Vrije Tijd op 12 november. Bij het podium van jeugdcircus Saranti is sint te vinden, en hij maakt graag een praatje of selfie met de kinderen!

Kaartverkoop weer gestart!

By | Geen categorie

cropped-15033168-1_WTC_HVT_2015_SOCIAL_TW_FB_960x960px.jpg

De online ticketverkoop is al een tijdje van start, en de eerste tickets zijn al weer verkocht! November komt ook al snel dichter bij. Bestel via deze link nu alvast uw kaarten online met korting en begin alvast met aftellen tot 10, 11 en 12 november.