Hobby & Vrije Tijd 2018 in vernieuwde vorm

By | Geen categorie

Na een succesvolle afsluiting in 2017 staat Hobby & Vrije Tijd 2018 weer voor de deur en de belangstelling is groot. Ook dit jaar mogen wij weer zo’n 200 standhouders begroeten. De beurs is dan ook al bijna uitverkocht, en de laatste plekken worden op dit moment vergeven. Hobby & Vrije Tijd 2018 staat weer bol van activiteiten, creativiteit, vermaak en inspiratie. Dit jaar staat de “beleefhal” centraal.

De beleefhal
De beleefhal is een hal vol deelnemers die uitpakken op het gebied van vrijetijdbestedingen. Hierbij denken we aan sporten en activiteiten die niet alledaags zijn. Een skatebaan met een half pipe, een graffiti wall waar demo’s en workshops worden gegeven, een skihelling waar geproefd kan worden hoe het is om van de piste te gaan, een indoor schaatsbaan, een groot waterbassin waarin de sup vaardigheden op de proef worden gesteld en een klimwand tot aan het plafond. Kortom hier kunt u het beleven! Je kunt ook indoor laser gamen, ponyrijden en meer te weten komen over de hengelsport die ook is te vinden in deze hal.

Voor degene die wel sportief zijn maar dit vanuit de “luie” stoel willen doen met een controller in de hand, biedt de beurs de gelegenheid om FIFA 19 en Fortnite vrij te spelen. Tevens is er dagelijks een FIFA 19 toernooi georganiseerd waar iedereen zich voor kan aanmelden via de website. 

Ter Land, ter Zee en in de Lucht
In de hallen vindt u alles op het gebied van modelbouw. Naast natuurlijk de vaarvijver, het vlieggebied, de treinsporen en modeltrucks is er dit jaar ook weer een racebaan aanwezig. De kinderen kunnen op de verschillende disciplines hun rij-, vaar- of vliegbewijs halen.

Volop vermaak en activiteit
Wie kent ze niet, het kerstcircus Sander & friends, een spectaculaire wintershow die garant staat voor volle zalen.  Tijdens de beurs zal Circus Salto ook aanwezig zijn met een show vol spectaculaire acrobatiek, vertederende eenden en vele magische goocheltrucs.

De Sterkste man van Nederland
Op zaterdag 10 november zullen onder leiding van Wout Zijlstra (Titel sterkste man van Nederland in 2001 en 1e op de NK Highland Games 2003) de wedstrijden gehouden worden om de titel Sterkste man en vrouw van Nederland.
De volgende disciplines zullen aan bod komen: Vrachtwagen trekken hand over hand, boomstam (100 kg) voor herhalingen grond raken 75 sec, timberwalk (100 kg), gewicht hoog gooien (20 kg) stones op verschillende hoogtes (100 tot 170 kg)

Creativiteit
Daarnaast is een hal gevuld met vele hobby’s en materialen, workshops en diverse demonstraties. Populaire hobby’s als haken, breien en scrapping zijn goed vertegenwoordigd. Niet te vergeten de handlettering welke zeer populair is onder vele vrouwen. Een straat met kunstenaars die alles laten zien op het gebied van schilderen, beeldhouwen en staal ontbreken niet. Leden van Ambachtelijk Friesland laten zien hoe de oude ambachten vroeger waren en in de huidige tijd nog steeds gebruikt worden.
Kortom: shoppen, meedoen, beleven en bewondering op doen op Hobby & Vrije Tijd van 9 t/m 11 november! De beurs is op vrijdag 9 november geopend van 13.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 10 en zondag 11 november van 10.00 uur tot 18.00 uur.

 

Maak kans op FIFA 19 voor PS4

By | Geen categorie

MAAK ALS EEN KAMPIOEN KANS OP FIFA 19

Voor de echte winnaars bieden wij jullie de mogelijkheid om FIFA 19 te winnen nog vóór de release datum van 28 september.

Op 25 september ontvangen wij namelijk al één exemplaar van de FIFA 19 CHAMPIONS EDITION. Wil jij dus na de DEMO zo snel mogelijk de officiële versie van FIFA 19 spelen?

Neem dan de volgende stap:

* Koop een ticket en doe mee aan het FIFA 19 toernooi op één van de dagen van Hobby & Vrije Tijd 2018:  MELD JE HIER AAN !

Meer info over dit FIFA toernooi hier

De winnaar wordt bekend gemaakt op 24 september. Inschrijvingen t/m 23 september worden meegeteld!

Lego bouwers opgelet !

By | Geen categorie

Ben jij ook helemaal weg van het tijdloze bouwblokje dat Lego heet?

Wij zijn op zoek naar personen, duo’s of verenigingen die helemaal bezeten zijn van het bouwen met Legoblokjes. Heb jij spectaculaire en imposante bouwwerken staan of ben je bezig met een unieke en creatieve constructie, dan willen wij graag met je in contact komen.

Voor de beurs Hobby & Vrije tijd zijn wij op zoek naar de meest unieke bouwwerken van verschillend kaliber. Denk jij dat jij je “lego”steentje kunt bijdragen en wil je van 9 t/m 11 november je bouwwerk hier op de beurs presenteren?  Wij bieden je graag kosteloos een plek aan op de beursvloer.

Meld je aan op het volgende email adres:  hobbyenvrijetijd@wtcexpo.nl

Of schrijf  je direct hier online in.

Wij hopen je te mogen begroeten op de beurs Hobby & Vrije tijd 2018.

Team Hobby & Vrije tijd.

Hobby & Vrije tijd succesvol verlopen ……….

By | Geen categorie

De 33e editie van Hobby & Vrije Tijd mag spreken van een succesvol en geslaagd weekend. Er was sprake van een kleine stijging in het bezoekersaantal ten opzichte van de voorgaande editie in 2016. Bovendien was zichtbaar dat de bezoekers niet alleen uit Friesland kwamen, maar ook vanuit de overige provincies wisten de bezoekers de weg naar het WTC Expo te vinden.

Een grote diversiteit aan hobby’s was aanwezig op de beurs, al waar de bezoekers volop inspiratie konden opdoen, inkopen deden en zelf aan de slag konden bij één van de vele workshops. Daarnaast was er een wedstrijd waar werd gestreden om de titel “De sterkste man van Friesland”, onder leiding van Wout Zijlstra. Deze titel is gewonnen door Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen.

“De beurs wordt gekenmerkt door een gezellige en gemoedelijke sfeer en kent een zeer gevarieerd aanbod voor jong en oud. Het is daarnaast goed om te zien dat we dit jaar een nog grotere variëteit aan hobby’s en activiteiten naar het WTC Expo hebben kunnen halen” aldus beursmanager Jacco van Emst.

Veel standhouders lieten tijdens het evenement al weten graag volgend jaar weer aanwezig te zijn op het grootste hobby-evenement van Noord-Nederland. Van Emst begint direct weer met de voorbereidingen voor de volgende editie: “we zijn al weer met nieuwe partijen in gesprek. Het ziet er naar uit dat er de komende jaren nog mooie dingen op Hobby & Vrije Tijd gaan plaatsvinden en dat we verder kunnen groeien in ons toch al zeer gevarieerde aanbod”. Hobby & Vrije tijd zal in 2018 plaatsvinden van 9 tot en met 11 november.