Hier vindt u een overzicht van het programma en de activiteiten op de beurs Hobby & Vrije tijd 2018!

Workshops

Hengelsport vereniging Leeuwarden:  Stand 2005
Doorlopende workshops voor de jeugd, hoe maak ik kunst aas en hoe kan ik knopen.
Doorlopende demonstraties in het in en uit werpen.
Doorlopende presentaties voor jong en oud met onderwerp onder andere Street Fishing.

Nieuw dit jaar op de stand van HSV een groot water bassin met jonge karpers. Alle informatie en tips en truc over het karpervissen op de stand.

Tevens een uit leg over forellen die ook live zwemmen op de beurs.

Op vrijdag een unieke kans om oog in oog te staan met een echte Mermaid.  Van 15.00 – 20.00 uur zullen 2 Mermaids uit het water komen en u de gelegenheid geven om samen met hun op de foto te gaan. Dit alles op de stand van HSV Leeuwarden

Galerie de Handwerkmand: Stand 4325
Cursussen en hobbymaterialen voor vilten, vilt popjes, alles voor kaarten maken; pergamano, embossing, 3d knipvellen, papier in diverse soorten en wat u verder maar nodig heeft, prachtige kant en klaar pakketjes voor veel maak plezier onderweg.

Zoekt u een leuke workshop voor familie- vrijgezellenfeestjes wij kunnen dat voor u organiseren. Op de beurs doorlopende workshops kaarten maken.

Scrapjefoto’s Azza: Stand 4116

Azza scraptafel
Tijdens een scraptafel kunt u gewoon gezellig met elkaar scrappen, mijn materialen en mallen gebruiken om weer eens iets nieuws te proberen of om pagina’s af te maken waarvoor u het juiste materiaal mist of op vastloop qua ideeën.

Azza Ontdekkingsworkshop
De naam zegt het al, met deze workshop ontdek je de mogelijkheden van de mallen van Azza. Je werkt met de mal Reve naar een door mij gemaakt voorbeeld. Je bent niet verplicht de materialen aan te schaffen en zou in principe ook alleen langs mogen komen.

Wies–Art:  4100
Textiele kunst en encaustic Art, schilderen met gekleurde bijenwas.

Marjan Lettered: Stand 4107

Doorlopende workshop Handlettering en Slingers maken.

Tevens demonstraties  en verkoop van Letters op porselein.

Anne Akke Fopma: Stand 4310
Staal & Steen, beeldhouwen.

Rippetip:  Stand 4031
Werken met kralen in netslang, introductie kolam tekenen.

Mevrouw de Rooij: Stand 4333
Tasjes, baby-born kleertjes en handdoeken
.

Crazy Color Art Stand 4040

Workshop in action painting.

Action painting is op een ontspannen manier op tempo schilderen, muziek aan en lekker los gaan, kom uit je comfort zone, denk “out of the box”. Maar vooral ook: Heb Plezier.

Crazy Color Art by Leo Modderman.

.

Circus Salto Stand 4000 , een begrip voor velen…..

Wie kent ze niet, het kerstcircus Sander & friends, een spectaculaire wintershow die garant staat voor volle zalen.

Vrijdag:

Circusworkshops en bij grote drukte show. Circusplein 14 uur en eindig 18 uur. Dan zijn de meeste kinderen wel geweest. Ik doe de vrijdag er gratis bij. Zie mijn voorstel hieronder. 😉

Zaterdag:

Shows:

13.30, 14.30, 15.30 en 16.30

Bij de ingang naar het Circus kun je allerlei Circustechnieken uitproberen. Het Circusplein is geopend van 11 uur tot 17.30 uur.

Zondag:

13.30, 14.30, 15.30 en 16.30

Bij de ingang naar het Circus kun je allerlei Circustechnieken uitproberen. Het Circusplein is geopend van 11 uur tot 17.30 uur.

Activiteiten

Modelbouw Ter Land, Ter Zee en in de Lucht !

Het thema van dit jaar. In één van onze grootste hallen hebben we een verdeling gemaakt in de segmenten ter land, ter zee en in de lucht. Een walhalla voor iedereen die helemaal hobby gek is en radiografisch e modelbouw in z’n hart gesloten heeft.

Ter land waar gereden wordt door verschillende vereniging uit het hele land met modeltrucks en auto’s. Grondverzet wordt live gedemonstreerd door een aantal partijen.  Race auto’s zullen op een oppervlakte van bijna 1000m2 hun snelheid en kunsten laten zien.

Naast alle demonstraties op het land is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf te rijden en te racen. Hiervoor kan zelfs een heus rijbewijs gehaald worden. meer hierover vindt u op de beursplattegrond die bij de entree van de beurs voor u klaar ligt.

Ter zee zullen in een grote vaarvijver van ruim 600 m2 laten zien hoe het is om in een sluis, door bruggen te varen. Hier zullen de meest moeilijk manoeuvres gedemonstreerd worden en zullen grote vrachtschepen gelost en aangemeerd worden. Dit alles onder vakkundige leiding van de schippers die aan de kant staan. Ook hier is gedacht aan de jeugd. In een apart aangelegde vaarvijver kan de jeugd zelf varen met radiografische bestuurbare vaartuigen en hier hun vaarbewijs halen.

…. en in de lucht zullen demonstraties plaatsvinden in een vlieggebied ter grote van  1250 m2. Hier zullen helicopters, zweefvliegtuigen, straaljagers, sportvliegtuigen laten zien en horen wat de mogelijkheden zijn. Het is alsof u aan het kijken bent vanaf een echte spottersplaats naar dit spectakel in de lucht. Ook zullen er verschillende drones de lucht in gaan en hun skills laten zien.

Vanaf de grond kunt u meekijken via een vliegsimulator naar een deelnemer die een echte vlucht zal gaan maken en live in contact zal staan met de verkeerstoren.

Nog geen vliegbrevet? geen nood! ook dit is mogelijk om te halen op de beurs. Na een beetje oefenen zult u voelen hoe het is om een piloot te zijn van een vliegtuig groot of klein  en kunt u uw vliegbrevet halen bij ons.

Beleef het in de “beleefhal”!

Een complete hal vol met beleving op het gebied van sporten en sportactiviteiten. Centraal in de hal staat Decathlon uit Leeuwarden die diverse sporten promoot en demonstreert. Het is zeker de bedoeling dat u als bezoeker jong of oud actief aan deel gaat nemen. Neem een afdaling op de ski’s van een echte skipiste, schaats een rondje op een indoor schaatsbaan, leer suppen in een waterbassin van 200m2, een balsport kooi geeft de mogelijkheid om diverse balsporten uit te proberen en voor de jongste onder ons staan erg 2 echte pony’s waarop gereden kan worden en die graag verzorgd willen worden.

Skaten op een skatebaan en in een halfpipe is nu echt mogelijk. Daarnaast reizen we af naar grote hoogte en zullen we ruim 10 meter boven de grond vanaf een klimwand de beurs heel anders beleven.

Gamers opgelet! Zin in een potje lasergamen, het kan op de beursvloer. In een speciaal daarvoor aangelegde ruimte zal een heus laser game parcour uitgezet zijn en kan iedereen zijn skills laten zien. Liever gamen vanuit de “luie stoel”? Ook hier is aan gedacht. Gamers die helemaal weg zijn van FIFA 19 of Fortnite opgelet. Op alle 3 de dagen zullen er toernoois plaatsvinden van FIFA 19. met 10 schermen zullen er diverse competities gespeeld worden en misschien speel jij wel tegen een “bekende” voetballer. Hier zijn mooie prijzen te winnen. Naast de competities is er voldoende tijd en ruimte om FIFA 19 en Fortnite vrij te spelen. Dit alles onder leiding van WeplayEsports.

Marijke Talsma Fotografie Stand 4044

 

Marijke Talsma fotografe, wonend in het Friese Snakkerburen, is al haar hele leven zelfstandig aan het werk. Vanaf het einde van haar middelbare school periode begon ze met les geven als sport instructrice. Daarna is ze 10 jaar eigenaresse geweest van haar eigen sportstudio Bodyshape in Leeuwarden. Om haar creativiteit verder te ontplooien heeft ze haar passie voor fotografie weer opgepakt. Nadat ze rond de eeuw wisseling de sportstudio verkocht, heeft ze in Amsterdam de vakopleiding Fotografie gevolgd en met succes afgerond. Door deze kennis en ervaring kan Marijke gemakkelijk zelfstandig werken en goed met mensen omgaan. 

Als professioneel fotograaf doet Marijke verschillende opdrachten van portretten tot bedrijfsreportages. Ze maakt foto-verslagen van belangrijke gebeurtenissen zoals geboortes, bruiloften, jubilea en uitvaarten. Deze worden zorgvuldig samengevoegd en bewerkt in een mooi naslagwerk. 

Een specialiteit is Art fotografie, waarbij meerdere foto’s door elkaar worden bewerkt tot een kunstwerk. Veel bedrijven en particulieren hebben hiermee speciale gebeurtenissen in beeld gebracht. Met deze kunstwerken, op grote doeken of borden afgedrukt, worden ruimtes verfraaid of reclame uitingen afgebeeld. 

Naast het werken in opdracht van maakt Marijke ook eigen werk. Haar grote liefde is natuurfotografie hier kan ze al haar creativiteit in kwijt. Puurheid, ongereptheid en kwetsbaarheid is hetgeen waar ze voor gaat om haar “perfecte” foto te maken. Misschien wel op zoek naar net die oneffenheid of imperfectie van de natuur,  wat ons als mens ook zo mooi maakt. Het leven leven net zoals de natuur zijn gang gaat, dat is ook de stijl van fotografie, bepaalt door HET moment. In  expositie WereldsWad laat ze dit mooi zien. Misschien ook niet zonder reden dat ze daardoor grote bekendheid heeft verkregen en haar werk op prachtige locaties is te bewonderen.

“Ik wil het leven laten zien zoals het (bedoeld) is……ongekunsteld”

Baduhenna.frl Stand 4332

Unieke Friese stempels en snijmallen!

Ook dit jaar weer kunt u creatief aan de slag met onze Friestalige stempels en snijmallen in de vorm van pompeblêden! Het zijn unieke producten waarmee je een vleugje Fries in je creaties verwerkt. Kom ze testen bij onze workshop ‘meitsje & meinimme’! Bezoek onze stand op de beurs (nummer 4332). Kijk op www.baduhenna.frl voor meer informatie of kijk op www.facebook.com/baduhenna.frl ter inspiratie!

Werken met kralen. Stand 8005

WKDP Diamond Painting houten frame

De nieuwste en populairste hobby van heel Nederland, Diamond painting!

Al onze Diamond Paintings zitten direct gemonteerd op een houten frame.

Voor de starters hebben we nu ook leuke Diamond Painting Kaarten.

Sterkste Man/Vrouw van Nederland

Sterkste man /vrouw van Nederland Stand 5000 

Onder leiding van niemand minder dan Wout Zijlstra de volgende wedstrijden;

Zaterdag 10 november is de Sterkste man van Nederland tot 105 kg en de sterkste junior van Nederland tot en met 23 jaar in het WTC te Leeuwarden tijdens de hobbybeurs

De onderdelen zijn : Vrachtwagen trekken hand over hand, Boomstam (100 kg) voor herhalingen grond raken 75 sec, Timberwalk (100 kg) Gewicht hoogooien (20 kg) en Stones op verschillende hoogtes ( 100 tot 170 kg)

Deelnemers o.a. : Bart Helmhout ( meervoudig kampioen Fierljeppen), Hans kramer ( sterkste junior van Friesland) en Gijs Boeiens ( titelverdediger)

 

Zondag 11 november is de sterkste vrouw van Nederland ook in het WTC te Leeuwarden tijdens de hobbybeurs

De onderdelen zijn : Vrachtauto/auto trekken hand over hand, timberwalk (50 kg), gewicht Hooggooien (10 kg), Boomstam voor herhalingen (50 kg) grond raken 75 sec, Medley

Deelnemers o.a. Anja Zijlstra ( Leeuwarden), Liesbeth de Haan (Terschelling), Jenna Bok ( Leeuwarden)

Ook is er zondags het sterkste team van Friesland ( 2 personen)

De onderdelen zijn dan :Vrachtwagen trekken , Gewicht hoogooien, Boomstam voor herhalingen , Timberwalk en stones

Deelnemers o.a. Pieterkarst Bouma en Arno Louwsma, Kelvin de Ruiter en Johan Langhorst , Sigmar Martina en Menno Boelens uit Leeuwarden

 

 

Hier de lijst met namen van  de mannen voor zaterdag:

Sterkste man van Nederland tot 105 kg 

Gijs Boeijen
Ryan Schuitema       Leeuwarden
Werner van Althuis
Frank Peters
Joey Henraath
Wim van den Groep
Brian Vreugdenhil
Bart Helmhout          Burgum
Martijn de Weerd
Jeffrey Laterveer
Bjorn van der Veer
Alwin de Goede

Sterkste Junioren van Nederland

Bjorn van Kinst       Stiens
Sebastiaan Hak
Willem Rondon      Berlikum
Hans Kramer         Sneek
Bart Marcelissen
Sander Olthof

 

Voor zondag de Sterkste vrouw van Nederland

Sanne Visser Egmond aan Zee
Jenna Bok-van der Kamp Pingjum
Latoya De Ruiter Surhuisterveen
Elisa Hessels Groningen
Anja Zijlstra Goutum
Iris Braaksma Leeuwarden

Machtilda Borst NederlandMeppel

Liesbeth de Haan Terschelling
Patricia Smit Lelystad
Fransina Wiersma Leeuwarden
Liza van Balen Leeuwarden
Emma Reijmerink Zandvoort
Menne Bartlema Haarlem
Chelsea Schweiger Almere

 

Sterkste team van Friesland

Kevin de Ruiter en Johan Langhorst

Jan Wagenaar en Hans Kramer

Henk Vonk en Bart Helmhout

Menno Boelens en Sigma Martina